Himalája vagy parajdi? Alkalmazási területek Alkalmazási területek 2. A sófürdő Sótégla Sószoba Sópárna, a házi fül-orr-gégész Sófluidizációs készülék (ÚJ!) Só - hidegködös párologtató Sólámpa, sómécses Sócsempe a konyhában
Mit találsz itt? Könyvek Filmek Zenék Eszközök
A Max-Immun KFT Varga Gábor gyógygomba kivonatai Termékek Betegségek és a gyógygombák Üzletek
Medvehagyma Tények és tévhitek a radioaktív jód-fertőzésről Numerológia: cégünk a számok tükrében Mire jó a sózoba? Újhold és méregtelenítés Mitől különleges a parajdi só? Te döntöd el, hogyan éled az életed Székrekedés ellen (is) C-vitamin Tények és tévhitek: kávé és só Légtisztítás villámlással Sózzunk vagy ne sózzunk? Szmogriadó idejére Influenza ellen, egyszerűen A hitelesség

 2012.04.05.

medvehagyma

A medvehagyma gyógyhatásai

•    A tavaszi tisztítókúra és méregtelenítés első számú elősegítője
•    Vértisztító hatású, bőrproblémák orvoslója
•    Jótékony hatással van a gyomorra és a bélrendszerre, kihajtja a bélférgeket
•    Magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, immunrendszer erősítő, növeli az étvágyat és a szervezet ellenálló-képességét a különböző betegségekkel szemben
•    Hatóanyagainak köszönthetően csökkenti a koleszterinszintet és meggátolja a trombózis kialakulását
•    Javítja a memóriát, köhögéscsillapító, véralvadásgátló, de álmatlanság ellen is kitűnő
•    Reumatikus bántalmak kezelésére is ajánlott,  fogyasztásával megelőzhetők a felső légúti megbetegedések is.

Felhasználási módja


- Lé formájában: a kipréselt medvehagyma levét adhatjuk joghurthoz, kefirhez, de teához vagy vízhez keverve egyaránt fogyasztható
- Fűszernövényként: virágzás előtt leveleit saláták, levesek és szószok készítéséhez használjuk, felaprózva vajas kenyérre is szórhatjuk, de különböző húsok ízesítésére is alkalmas
- Esszenciaként: házilag is elkészíthetjük, amennyiben a leveleit apróra vágjuk, egy befőttesüvegbe tesszük, amire 40 fokos alkoholt öntünk, majd két hétig meleg helyen érleljük. Ezt követően leszűrjük, kisebb üvegcsékbe tesszük, majd naponta négyszer 15 cseppet teszünk vízbe vagy teába.
- Bor formájában: leveleit apróra vágjuk és fehérborba tesszük, majd felforraljuk, ízlés szerint mézzel ízesítjük. Apránként, naponta három alkalommal kortyolgassuk.
- Fűszerpasztaként: tartósítása történhet fagyasztás útján, de összeturmixolva vagy felaprózva (olaj/olívaolaj, medvehagyma, kevés só esetleg parmezánsajt) jól zárható üvegben, akár a következő évig is eláll. Jellegzetesen markáns és sós íze miatt, az ételek készítésekor ne használjunk sót. Köretként burgonyához, tésztafélékhez vagy rizshez is kiváló.

Néhány kísérlet igazolta, hogy hatóanyagainak köszönhetően semlegesíti a szabad gyököket a vérben, ezért erős antioxidáns hatással rendelkezik. Fogyasztása szoptatós kismamáknak ellenjavallt, mivel kellemetlen ízt kölcsönöz az anyatejnek.

medvehagyma szedés

Tavasszal szívesen indulunk kirándulni, túrázni.

Kösd össze a kellemest a hasznossal:

ha olyan helyen jársz, szedj egy nagy adag medvehagyma levelet.

Vidd haza az egészséget a természetből!